Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/deb102235/domains/hssnl.org/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb102235/domains/hssnl.org/public_html/includes/common.inc).

Roti

In een dorp woonden twee poezen. Zij konden het altijd goed met elkaar vinden. Wanneer ze iets te eten vonden, deelden ze dat altijd met elkaar. Op een dag vonden ze een roti. Toen ze het eerlijk gingen verdelen, kregen ze ruzie. Beide vonden dat ze het kleinste stuk hadden. Toen de twee poezen niet tot een oplossing konden komen, gingen ze naar een aap. Deze zou de zaak bekijken en het eerlijk oplossen.

De aap vroeg om een weegschaal, waarna hij ieder stukje roti in een schaal legde. Van het zwaarste stuk roti, nam hij een beetje weg en stopte dat in zijn mond. Nu was het ene stuk lichter geworden en was het andere stuk zwaarder geworden. Ook daarvan nam de aap een stukje weg en at het op. Zo bleef de aap doorgaan en at steeds een deel van het zwaarste stuk roti.

Toen de aap een groot deel van de twee stukken roti had opgegeten, begonnen de poezen zich zorgen te maken. Ze zeiden: “Doet u geen moeite meer voor ons. We zullen de roti onderling wel verdelen.” De aap zei hierop: “Ik heb zoveel moeite gedaan, ik verdien ook wel wat!” Toen stopte hij snel de overgebleven twee kleine stukjes roti in zijn mond en sprong weg. De twee poezen hadden er erg spijt van, want nu hadden ze een lege maag!

Onderlinge ruzie en onenigheid zal altijd in jou nadeel werken. Anderen zullen hun voordeel proberen te halen uit deze onderlinge ruzie. Daarom is het beter om bij problemen zelf tot een oplossing te komen, de eenheid te bewaren en als het nodig is genoegen te nemen met een beetje minder.