Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/deb102235/domains/hssnl.org/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb102235/domains/hssnl.org/public_html/includes/common.inc).

Waarom doen wij Upavaas (vasten)?

Het woord Upavaas betekent dichterbij (Bhagwan) komen en daarmee machteloosheid overwinnen. Volgens de Hindu tradities, neutraliseert en minimaliseert vasten de chaos in ons lichaam. In plaats van aandacht aan voedsel te schenken, geeft het lichaam zijn volledige aandacht aan de spiritualiteit. Hindu’s vasten vanwege een bepaalde gelofte of tijdens een Hindu Utsav (religieuze feestdag). Er kan op verschillende manieren gevast worden. Een simpele manier van vasten is het ontwijken van bepaald voedsel, zoals granen, kruiden of zout. Een andere manier van vasten is een dieet zonder vast voedsel, dat alleen bestaat uit vruchtensappen en Ayurvedische thee. Men dient bij het vasten altijd rekening te houden met de gezondheid.