Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/deb102235/domains/hssnl.org/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb102235/domains/hssnl.org/public_html/includes/common.inc).

Waarom hebben we een Mandir in huis?

De meeste Hindu families hebben een mandir of een altaar in hun huis. Een Diya wordt aangestoken en Bhagwan wordt aanbeden. Andere spirituele zaken zoals jap (het herhalen van de naam van Bhagwan), meditatie, het lezen van de geschriften en het zingen van mantra’s, Bhajanas en Kirtans worden meestal in deze ruimte gedaan. Tijdens bijzondere gelegenheden, zoals een Hindu Utsav of mijlpalen zoals een verjaardag of afstuderen, komt het gezin ook bij elkaar in de Mandir. Elk lid van het gezin, jong en oud, kan in de Mandir Bhagwan vereren, waardoor het gezin met elkaar verbonden wordt op spiritueel niveau.

Bhagwan heeft alles om ons heen gecreëerd. Hij is daarom de daadwerkelijke eigenaar van het huis waarin wij leven. Wij zijn slechts tijdelijke bewoners van zijn creatie, en wij zorgen voor Zijn huis. Als het Hindu gezin dit concept nog niet begrijpt, dienen ze Bhagwan minstens te beschouwen als een belangrijke gast in het huis, die wij te allen tijde verwelkomen en verzorgen. De Mandir herinnert ons eraan dat Bhagwan overal aanwezig is, ook in ons huis. Dagelijkse verering in de Mandir zorgt voor een intensieve band met Bhagwan.

Elke kamer in een huis heeft een specifieke functie. De keuken is bestemd om gerechten klaar te maken, de slaapkamer is bestemd om te rusten en de logeerkamer is bestemd voor gasten. De meubels, de apparatuur en alle andere zaken van een kamer dragen bij aan de functie. Daarom hebben wij ook voor onze gebedsdiensten een aparte en reine ruimte nodigen, die de functie van verering vervult. Alle gebeden en positieve gedachten verzamelen zich in dezelfde ruimte en dit heeft vervolgens een positieve invloed op het gezin. Zelfs als we moe of geïrriteerd zijn, kunnen we door te zitten in de Mandir weer rust vinden en ons zelf spiritueel opladen. Om deze redenen is het belangrijk dat elke Hindu een Mandir in huis heeft.