Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/deb102235/domains/hssnl.org/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb102235/domains/hssnl.org/public_html/includes/common.inc).

Waarom hebben we een Rudraksh Mala?

Rudraksh kralen komen voort uit de heilige boom Rudraksh. In het Engels, wordt deze boom ook de ‘Blue Marble Tree’ (blauwe marmer boom) genoemd, omdat de vruchten van deze boom lijken op ronde blauwe bessen. In het Latijn heet de Rudraksh boom Elaeocarpus sphaericus. “Rudra” is afgeleid van het Sansrit woord rud of rodana, wat “huilen” betekent. Met deze naam verschijnt Shiva Bhagwaan in de Rig Veda (de eerste van de vier heilige Veda´s). Aksha betekent oog. Rudraksh betekent de traan van Shiva Bhagwaan. Een Rudraksh-kraal heeft vijf aanzichten, wat symbool staat voor de vijf gezichten van Shiva Bhagwaan.

Het ontstaan van de Rudraksh
De Hindu geschriften verkondigen dat de Rudraksh boom is ontstaan vanuit een traan van Shiva Bhagwaan ten behoeve van de hele mensheid. Na een lange periode van meditatie, ontwaakte Hij en opende Zijn ogen. Uit tevredenheid liet hij een traan vallen, vanwaar uit de Rudraksh boom is ontstaan.

Toepassing van Rudrakh in dagelijks leven
Van de Rudraksh kralen wordt een Mala (krans) gemaakt en om de nek gedragen. Deze Mala’s worden gebruikt voor het doen van ‘jap’; het 108 keer reciteren van een mantra, waarbij de mala wordt gebruikt voor de concentratie. Door de Rudraksh Mala te dragen, is het beschermend oog van Shiva Bhagwaan altijd bij ons. Tevens wordt de Rudraksh vrucht gebruikt in de Ayurveda als geneesmiddel.