Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/deb102235/domains/hssnl.org/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb102235/domains/hssnl.org/public_html/includes/common.inc).

Maharishi Dadheechi

Als kind was Maharishi Dadheechi erg rustig en eerlijk. Hij had toen al de eigenschap zichzelf dienstbaar te maken voor anderen. Toen hij wat ouder werd, vroeg hij zijn ouders toestemming om te gaan mediteren. Hij vertrok naar de Himalaya en ging op een van haar hoge toppen jarenlang onafgebroken mediteren.

In die periode leefde er een hele sterke Rakshas, Vrittasur genaamd, die de mensen en de Devta’s altijd treiterde. Overal waar hij ging, zaaide hij onrust. Hij had een keer de oorlog gewonnen van de Devta’s en verdreef hen uit hun woonplaats in de hemel. De Devta’s konden op geen enkele manier winnen van Vrittasur. Ten einde raad gingen zij naar Bhagvan Brahma en vroegen Hem om advies. Deze zei tegen de Devta’s: “Vrittasur is zo sterk, dat hij niet door een eenvoudig wapen gedood kan worden. Alleen een knots, gemaakt van de botten van Maharishi Dadheechi kan hem doden. Maharishi Dadheechi heeft zolang gemediteerd, dat zijn botten erg krachtig zijn geworden. Bovendien is hij zo dienstbaar voor anderen, dat hij nooit zal weigeren als jullie vragen om zijn botten.”

Alle Devta’s vertrokken toen naar de verblijfplaats van Maharishi Dadheechi. Toen Dadheechi de Devta’s zag aankomen, verwelkomde hij hen en bood hen allemaal een zitplaats aan. Daarna vroeg hij de Devta’s wat hij voor hen kon doen. Indradev aarzelde even, want hij was er niet zeker van of Maharishi Dadheechi hen zijn botten wel zou willen geven. Om zijn botten aan de Devta’s te kunnen geven, moest hij namelijk het leven laten. Uiteindelijk vertelde Indradev toch het verhaal van Vrittasur en vroeg daarna Maharishi Dadheechi eerbiedig om zijn botten waarmee zij Vrittasur zouden verslaan.

Maharshi Dadhichi glimlachte en zei: “Ik ben erg blij! Als mijn botten jullie van dienst kunnen zijn en de wrede Vrittasur kunnen doden, dan zal ik jullie niet teleurstellen.” Hij ging in padmasan zitten en begon te mediteren. Tijdens het mediteren liet Maharishi Dadheechi het leven. Van zijn botten maakten de Devta’s een stevige knots, waarmee ze Vrittasur doodden. Met de dood van Vrittasur keerde de rust weer terug in de hemel en op aarde.