Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/deb102235/domains/hssnl.org/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb102235/domains/hssnl.org/public_html/includes/common.inc).

Over ons

Algemene gegevens

Naam: Stichting Hindu Swayamsevak Sangh
E-mail: info@hssnl.org
Facebook: Facebook HSS NL
IBAN: NL88 INGB 0000 8274 95
KvK: 41214670
RSIN: 814384572

Statuaire doelstelling (artikel 2 van de statuten)
Hindu Swayamsevak Sangh heeft ten doel: het bevorderen van de Hindu dharm en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.
Hindu Swayamsevak Sangh tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het onderrichten van de gemeenschap in de idealen en de leefwijze van de Hindu dharm, teneinde betere en nuttigere burgers te worden en te komen tot een harmonieuze eenheid binnen de gemeenschap.

Visie
Hindu Swayamsevak Sangh beoogt een Nederlandse samenleving waarin ieder individu, geïnspireerd door de universele waarden van Hindu dharm, leeft in een staat van volledig lichamelijk, geestelijk, sociaal-maatschappelijk en spiritueel welzijn.

Missie
Hindu Swayamsevak Sangh tracht door middel van alle vormen van educatie bij te dragen aan de lichamelijke, geestelijke, sociaal-maatschappelijke en spirituele vorming en persoonlijke ontwikkeling van individuen, die hun dagelijks leven baseren op de universele waarden van Hindu dharm en hiermee bijdragen aan een gezonde, eendrachtige en dienstbare Nederlandse samenleving.

Achtergrondinformatie
Hindu Swayamsevak Sangh, of kortweg Sangh, is op 10 februari 1995 statutair opgericht in Amsterdam. Daarvoor vonden de activiteiten vanaf 1987 in onofficiële vorm plaats. De oprichting van Sangh vond plaats vanuit de behoefte om de harmonieuze levenswijze volgens Hindu dharm uit te dragen binnen de samenleving. Sinds de oprichting organiseert Sangh verschillende wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse activiteiten, waaronder:

  • Shakha: wekelijkse bijeenkomsten waar geïnteresseerden samenkomen om te leren over Hindu dharm en de bijbehorende cultuur;
  • Spardhaa: jaarlijkse competitiedag waar alle Shakha's bijeenkomen;
  • Shibir / Varg: zomerkamp van 4 - 10 dagen.

Bestuur
Per 1 september 2018 bestaat het bestuur van Stichting Hindu Swayamsevak Sangh uit de volgende personen.

Naam Verantwoordelijkheid Contact
Dhr. Aroen Bhikharie Voorzitter  
Dhr. Bharat Dwivedi Secretaris info@hssnl.org
Dhr. Amrish Rama Tweede secretaris  
Dhr. Abhimanyu Ramautarsing Penningmeester penningmeester@hssnl.org

Aangezien een bestuursfunctie Samaaj Sewa (onzelfzuchtige dienstbaarheid voor de samenleving) is, ontvangen bestuursleden geen vergoeding voor hun werkzaamheden als bestuurder. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

Beleidsplan 2015-2025
Om op een gestructureerde en georganiseerde manier te werken aan de realisering van de visie werkt stichting Hindu Swayamsevak Sangh aan de hand van haar Beleidsplan 2015-2025.

Jaarverslagen & financiën
Ter verslaglegging van haar activiteiten publiceert stichting Hindu Swayamsevak Sangh een jaarverslag. Dit jaarverslag bevat een overzicht van de staat van de shakha's (wekelijkse activiteiten), de landelijke activiteiten en de activiteiten van de vibhaags (commissies).

Stichting Hindu Swayamsevak Sangh is een vrijwilligersorganisatie die haar activiteiten kan uitvoeren dankzij donaties. Voor de financiële verantwoording over de ontvangen gelden publiceert Sangh jaarlijks een financieel jaarverslag. Door middel van dit jaarverslag worden donateurs en sympathisanten op de hoogte gehouden van de financiële staat en ontwikkeling van de organisatie.

Financieel Jaarverslag 2011 Financieel Jaarverslag 2012 Financieel Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2014 | Financieel Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2015 | Financieel Jaarverslag 2015 Verslag 2016 | Financieel Verslag 2016
Jaarrekening 2016-2017